Tündér süti

Hozzávalók:

Tésztához:

• 25 dkg puha vaj vagy margarin

• 20 dkg porcukor

• 5 db tojássárgája

• csipet só

• 50 dkg liszt

• 12 g sütőpor


Krémhez:

• 80 g puncs pudingpor

• 5 dl tej

• 8 evőkanál cukor

• 450 g tejföl

• 5 db tojásfehérje

• 1 teáskanál rumaroma

• 1/2 db citrom reszelt héja

• csipet só

Elkészités:


   A tésztához, a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját és hozzászitáljuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet. (A tészta lágy és könnyen formázható, becsomagolva 30 percre hűtőbe rakjuk)

   A tésztát 60-40 %-ban kettéosztjuk és a nagyobbik tésztarészt, egy sütőpapírral bélelt kb 24 x 38 cm – es tepsibe simítjuk.

A tejben megfőzzük a pudingport, majd hozzákeverjük a cukrot, az aromát és ízesítjük citromhéjjal, hozzákeverjük a tejfölt.

   A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a langyos tejfölös pudinggal.A krémet egyenletesen elkenjük a tésztán, a maradék tésztából pedig rudakat sodrunk és tetszés szerint elhelyezzük a krém tetején. 180 °C-ra melegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.


   A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve, tetszés szerinti szeletekre vágjuk.. Nagyon finom,próbàljàtok ki! Jó étvàgyat hozzà!🙂


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap