Hozzávalók:
Tésztához:
• 25 dkg puha vaj vagy margarin
• 20 dkg porcukor
• 5 db tojássárgája
• csipet só
• 50 dkg liszt
• 12 g sütőpor
Krémhez:
• 80 g puncs pudingpor
• 5 dl tej
• 8 evőkanál cukor
• 450 g tejföl
• 5 db tojásfehérje
• 1 teáskanál rumaroma
• 1/2 db citrom reszelt héja
• csipet só
Elkészités:
A tésztához, a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját és hozzászitáljuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet. (A tészta lágy és könnyen formázható, becsomagolva 30 percre hűtőbe rakjuk)
A tésztát 60-40 %-ban kettéosztjuk és a nagyobbik tésztarészt, egy sütőpapírral bélelt kb 24 x 38 cm – es tepsibe simítjuk.
A tejben megfőzzük a pudingport, majd hozzákeverjük a cukrot, az aromát és ízesítjük citromhéjjal, hozzákeverjük a tejfölt.
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a langyos tejfölös pudinggal.A krémet egyenletesen elkenjük a tésztán, a maradék tésztából pedig rudakat sodrunk és tetszés szerint elhelyezzük a krém tetején. 180 °C-ra melegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve, tetszés szerinti szeletekre vágjuk.. Nagyon finom,próbàljàtok ki! Jó étvàgyat hozzà!🙂