Hozzàvalók
- 2 ek olaj vagy zsir
- 2 fej hagyma
- 2 ek pirospaprika
- Só,bors izlés szerint
- 60 dkg sertés comb
- 2 cikk fokhagyma
A hagymàt megtisztitjuk,felkockázzuk, és megdinszteljük.Amikor már üveges, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd 1 perc múlva, mehet bele a kockákra vágott hús. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymàt,közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk. Rá öntünk kb. 1 dl. forró vizet, ismét megkeverjük, és közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük.Amikor már állagra megfelelő, fedő nélkül főzzük pár percig, hogy a szaft jó sűrű legyen.A pörkölthöz nokedlit szaggatunk, és azzal tálaljuk. Nagyon finom! Jó ètvàgyat hozzà!🙂