Szezámmagos kifli

Hozzàvalók:
50 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
2 drb tojàs
1,2 dl olaj
2,5 dkg èlesztő
1 evőkanàl só
1 kàvèskanal cukor
Szezàmmag

Elkészités:

1 dl tejet langyositunk,elkeverjük a cukorral , az èlesztővel és pihentetjük 10 percet. Közben egy tálba szitàljuk a lisztet,hozzà adjuk a sót egy tojàst a maradék tejet,ès a felfutott habos  élesztőt. Jó alaposan gyurjuk össze,majd formázzunk egy gombócot,hagyjuk a tàlba , takarjuk le,ès kelesztjük egy óràt. Ha duplàjàra nő,lisztezett felületen átgyurjuk,és hàrom egyenlő részre vàgjuk. Egyesével vékonyra kinyujtjuk sodrófàval kör alakura,megkenjük olvasztott vajjal,ès tetszőleges hàromszögeket vàgunk,majd egyesével feltekerjük,tetejét le kenjük a màsik felvert tojàssal,ès megszorjuk szezàmmaggal,előmelegitett sütőbe,szép pirosra sütjük. Finom puha kifli még másnap is. Jó étvàgyat hozzá!🙂

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap