Hozzávalók:
1 kg vágott savanyú káposzta
70 dkg disznó hús
2 drb hagyma
Pirospaprika,bors,só
2 kanál zsir
1 kanál süritett paradicsom
Elkészités:
Az apritott káposztát megdinszteljük, fedő alatt kevés olajjal és vizzel. A hagymát apróra vágjuk,zsirba üvegesre piritjuk,majd hozzá adjuk a pirospaprikát,a kockára vágott húst,sózzuk borsozzuk,fel öntjük vizzel és fedő alatt puhára pároljuk,a végén hozzá adjuk a süritett paradicsomot.
Mikor kész van és a káposzta is elkészült,a kettöt összevegyitjük és még 15 percet fözzük,utànna tálajuk. Tejfölet is lehet rakni a tetejére. Én a székely káposztát tejföl nélkül szeretetem!🙂 Jó étvágyat hozzá. Finom laktató étel! 🙂