Hozzávalók:
• 50 dkg liszt
• 5 pár virsli
• 3 dl tej
• 1 dl olaj
• 2,5 dkg élesztő
• 1 tojás
• 1 kk cukor
• 1/2 kk só
• 1 evőkanál tejföl
• Szezámmag
Elkészités:
Langyos cukros tejben az élesztöt felfuttatjuk. A többi hozzávalót össze keverjük, majd hozzá öntjük a felfuttatott élesztőt, jól összegyurjuk, és meleg helyen, fél orát kelesztjük.
A virslit tettszés szerint feldaraboljuk, félbe vagjuk,vagy ketté vagjuk, kinek hogy tettszik. A tésztát kicsitt át dolgozzuk mikor megkelt, aztán ki nyujtjuk fél centi vastagra,és csikokra vágjuk.
Rá tekerjük a virslire, tetejét meg kenjük egy felvert tojással és meg szorjuk szezámmaggal, előmelegitett sütőbe 10-15 perc alatt készre sütjük. Lehet kechupot vagy mustárt is kenni a tésztára, rá a virslit, és utánna felgöngyölni. Ki hogyan szereti.
Isteni finom még másnap is. Reggelire vagy vacsorara, akár uzsonnára is lehet fogyasztani! Jó étvágyat hozzá !🙂