• 50 dkg liszt
• 15 dkg margarin
• 150 ml tej
• 2 dkg élesztő
• 1 kk só
1 kk cukor
15 dkg sajt
A kenéshez:
1 tojàs
Szezàmmag vagy sajt
Elkèszitès:
A lisztethez hozzámorzsoljuk a margarint, a sót és belereszeljük a sajtból 10 dkg,a többit hagyjuk a tetejère,vagy szezàmmagot szórunk rà.
A tejet meglangyositjuk,bele morzsoljuk az èlesztőt,ès hozzà adjuk a kicsi kanàl cukrot.
Hagyjuk fel futni nèhàny percet,majd hozzà adjuk a liszthez, összegyurjuk ès duplàjàra kelesztjük meleg helyen.
A tésztát henger alakúra formázzuk és 6 egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat készítünk belőle, mind a 6 gombócot vékony, külön kerek lapra nyújtjuk, és 16 részre osztjuk.
A szélesebb feléről összegöngyöljük, a tetejüket megkenjük tojással, reszelt sajtot vagy szezámmagot szórunk rá, és előmelegitett sütőben 180 fokon 25 perc alatt sütjük.