Tojással tőltött fasirt (Stefánia vagdalt)

Hozzávalók:

• 50 dkg darált sertéshús

• 2 egész tojás

• 1 teáskanál só

• 1/2  kávéskanál őrölt fekete bors

• 1 kis kanál piros paprika

• 4 cikk fokhagyma

• 2 zsemle

• 5 keményre főzött tojás

A tepsi és a fólia kikenéséhez olaj

Elkézités:

    A darált húsba beleütünk 2 tojást, rányomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, és az előre beáztatott és kinyomott zsemléket is hozzámorzsoljuk. Jó alaposan összegyúrjuk.

    Egy tepsi hosszúságú alufóliát kicsit olajjal átkenünk,( sütőpappir is jó) hogy a hús ne tapadjon rá. Másfél ujjnyi vastagon elterítjük rajta a húst. 

   Hosszában rápakoljuk a megfőtt, és megtisztított tojásokat. Fólia segítségével felgöngyöljük a fasírtot.

A tepsit kiolajozzuk, és a fóliával együtt beleemeljük a fasírtot. A fóliát apránként kihúzzuk alóla. Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, utána szeleteljük.

  Bármilyen köretet lehet mellé tálalni,vagy hidegen is lehet  fogyasztani,kechup,fokhagymaszósz,màrtàsokkal vagy akàr szendvicsbe  is lehet rakni. Bárhogyan fogyasztjuk finom!😊

   

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap