Hozzávalók:
• 4 drb tojás sárgája
• 100 g porcukor
• 1 csomag vanilia cukor
• 1 csomag sütőpor
• 110 g vaj
• 120 ml tej
• 220 g liszt
• Egy kicsi üveg baracklekvár
Hab a tetejére:
• 4 drb tojásfehérje
• 120 g kristálycukor
• 100g kokuszreszelék
Tetejére diszítés,olvasztott csokoládé
Elkészités:
A tészta alapjához a vajat a porcukorral,a vanilia cukorral és a tojásokkal krémesre keverjük.
A lisztet összevegyitjük a sütöporral és a masszához öntjük,majd szép lassan a tejet is hozzá keverjük.
Egy sütöpapirral bélelt kisebb tepsibe öntjük, rá kenjük a lekvár felét, és előmelegitett sütöbe 25-30 percig sütjük, majd kivesszük rá kenjük a habot és vissza rakjuk a sütőbe 10 percre.
A habhoz a tojásfehérjét felverjük a kristálycukorral,és a kokuszreszeléket is hozzá keverjük.
Mikor kész van ,hagyjuk félig kihülni, majd csokoladét olvasztunk, és tetszés szerint a tetejét diszitjük! Nagyon finom,jó étvagyat hozzá!🙂