Gombóc leves

Hozzavalók:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 kanàl olaj
  • 1 drb zöld paprika
  • 1 drb piros paprika
  • 2 drb sàrgarépa
  • 1 drb petrezselyem gyökér
  • 1 drb paradicsom
  • 1/4 zeller
  • 10 dkg zöld paszuly
  • 10 dkg zöld borsó
  • Só,bors,pirospaprika,izlès szerint
  • 1 kk lestyàn
  • 1 kk citromlè,vagy helyette egy kis ecet
Gombóchoz:
  • 300 g daràlthús
  • 1 nagy kanàl rizs
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojas
  • 1 nagy kanàl liszt
  • Só,bors,pirospaprika
Elkészités:
Megtisztitunk minden zöldséget majd fel kockàzzuk. Hagymàt megdinszteljük majd hozzà adjuk a zöldsègeket,a lestyànt,füszereket és fel öntjük vizzel. Amig fő el készitjük a gombócot.( lehet fagyasztott zöldsègböl is késziteni).
Gombóchoz,meg dinszteljük a hagymàt,hozzà adjuk a daràlthúshoz,majd a zuzott fokhagymàt,tojàst ,rizset,füszereket is hozzà adjuk,lisztet is,ès össze gyurjuk . Vizes kézzel gombócokat formàzunk ,majd bele rakjuk a zöldsègekhez a levesbe,és még 10-15 percet főzzük. Izlès szerint savanyitjuk. Lehet zöld petrezselymet szórni a tetejère és tejfölet is rakni bele. Nagyon finom




Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap