+ 1 tojássárgája 1 evőkanál tejjel összekeverve
Elkészités:
A vízben felfuttatjuk az élesztőt a csipet cukorral. A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne az áttört, főtt krumplit, majd hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját és bedagasztjuk a tésztát.
Jó lágy legyen, de ne ragacsos! Ha nagyon ragacsosnak érezzük, adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet. Majd letakarva duplájára kelesztjük.
Két egyenlő gombóccá alakítjuk a megkelt tésztát, majd enyhén lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk kb. 34 cm átmérőjű kör alakra, mindegyiket 16 egyenlő cikkre osztjuk és feltekerjük kifli alakban.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a kifliket egymástól picit távolabb, tetejüket lekenjük a tojássárgája és tej keverékével, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük.