Egyszerű citromos kuglóf

Hozzávalók:

• 25 dkg liszt
• 20 dkg cukor
• 4 db tojás
• 1 db citrom
• 1 dl étolaj
• 1 dl víz
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 csipet só

Tetejére:

• Porcukor

Elkészités:

   A tojásokat  ketté választjuk és a fehérjét egy csipet sóval  kemény habbá verjük. A tojássárgáját keverjük  fehéredésig a kétféle cukorral, majd dolgozzuk hozzá a citrom levét és reszelt héját, a vizet és az olajat is.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojássárgás keverékhez. Végül részletekben adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét.

    Arra ügyeljünk, hogy a hab ne törjön  össze.A  masszát kivajazott, liszttel megszórt kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50 percig sütjük. 

   Végezzünk tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kivehetjük a sütőből. 

   Néhány percig hagyni kell a formában hűlni, majd kiboritjuk , később porcukorral megszorjuk.

 

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap