Hozzávalók:
• 25 dkg liszt
• 20 dkg cukor
• 4 db tojás
• 1 db citrom
• 1 dl étolaj
• 1 dl víz
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 csipet só
Tetejére:
• Porcukor
Elkészités:
A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját keverjük fehéredésig a kétféle cukorral, majd dolgozzuk hozzá a citrom levét és reszelt héját, a vizet és az olajat is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojássárgás keverékhez. Végül részletekben adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét.
Arra ügyeljünk, hogy a hab ne törjön össze.A masszát kivajazott, liszttel megszórt kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50 percig sütjük.
Végezzünk tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kivehetjük a sütőből.
Néhány percig hagyni kell a formában hűlni, majd kiboritjuk , később porcukorral megszorjuk.