Hozzávalók:
• 3 db sárgarépa
• 2 db petrezselyem
• 1/2 karalábé
• 1 kisebb zeller fele
• 1 doboz konzerv borsó
• 2 db savanyú uborka
• 1 drab csirkecomb
• Só,bors ízlés szerint
Majonéz :
• tojás sárgája +mustár+olaj
• Só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket feltesszük főni . Hagyjuk 2-3 órát lassú tűzön megfőni .
Húslevest is lehet készíteni akkor 1 hagymát is adunk hozzá ,majd abból kiszedni a zöldségeket.
Gazdaságos és praktikus hisz a leves is meglesz és a böfföt is el lehet készíteni.
A megfőtt zöldségeket apró kockákra vágjuk, itt már a savanyú uborka is kell,és a csirkecombot is apró kockára vágjuk.
Elkészítjük a házi majonézt: a tojás sárgáját egy kanál mustárral összekeverjük majd óvatosan kevés olaj hozzáadásával kevergetjük. Az olajat fokozatosan kell hozza keverni különben kicsapódik.
Ha kész a majonéz a zöldségeket hozzá rakjuk , sózzuk, borsozzuk.
Erdélyben ezt a salátát böffnek nevezzük.
Jó étvágyat hozzá!🙂