Hozzávalók a tésztához:
• 3 drb tojás
• 12 dkg cukor
• 1,2 dl tej
• 1,2 dl olaj
• 1 csomag vaniliás cukor
• 1 csomag sütőpor
• 20 dkg liszt
• 6 dkg darált dió
Krém hozzávalói:
• 8 dl tej
• 2 tojássárgája
• 5 evőkanál cukor
• 2 csomag vaniliás cukor
• 2 csomag vaniliás puding
• 50 g vaj vagy margarin
• 6 dkg fehér csokoládé
Elkészitése:
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral és vanilia cukorral. Majd adjuk hozzá , folyamtos keverés melett a tejet éz az olajat.
A lisztet és sütőport összekeverjük utánna beleszitáljuk, és kézi habverővel simmára keverjük. Hozzá adjuk a darált diót, azt is bele keverjűk.
Sütőpappiros tepsibe öntjük elsimitjuk, és 180 fokos előmelegitett sütőbe, 25 perc alatt készre sütjük. Tepsi méret 25x 30.
Mikor kihül, meglocsoljuk tejjel, rákenjük a krémet és darált dióval megszórjuk. Majd csokival lehet disziteni.
Krém elkészitése:
Megfőzzük a pudingot a cukorral, vanilia cukorral, mikor kicsitt hül, bele keverjük a vajat és a fehér csokoládét. Ha kihül rákenjük a sütire. Jó étvágyat hozzá!