Hozzávalók:
• 600 g liszt
• 250 g vaj
• 100 g porcukor
• 1 csipet só
• 1 tojás
• 20 g friss élesztő
• 100 ml tej
A töltelékhez:
• 250 g darált dió
• 150 g porcukor
• 200 g sárgabaracklekvár
A bevonathoz:
• 200 g étcsokoládé
• 50 g fehércsokoládé
Elkészités:
Morzsoljuk el a vajat a liszttel, adjuk hozzá a porcukrot, sót és a tojást.
Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben egy kis kanál cukorral, majd adjuk hozzá a tésztához, és gyúrjuk sima tésztává.
Hagyjuk pihenni 30 percig. Keverjük össze a darált diót és a porcukrot.A megkelt tésztát nyújtsuk vékony, téglalap alakúra. Kenjük meg a lekvárral, majd szórjuk meg a
Óvatosan tekerjük fel, mint egy bejglit, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. 160 °C-on süssük kb. 35-40 percig, amíg aranybarnára sül.
Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni. Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét, vagy mikróba, és kenjük le vele a zserbejgli tetejét.
Amikor a csokoládé megdermedt, olvasszuk meg a fehércsokoládét, és dísziteni lehet vele tettszés szerint.
De nem feltétlen kell a fehér csokoládé. Kettő darab tekercset sütöttem , ebből az adagból, gáztepsi méretbe. Ki durrant mindkettő, szerencsére csak kicsitt.
Nagyon finom és szeletelhető tettszés szerint, viszont én megmaradok az eredeti változatnál.🙂 jó étvágyat kívánok hozzá!