Hozzávalók:
• 50 dkg finomliszt
• 1 tasak száraz élesztő
• 6 evőkanál olaj
• 3 dl víz
• 1,5 kiskanál só (6 g)
• 1 kiskanál cukor
• 1 tojás sárgája
Töltelék:
• 20 dkg sonka vagy szalámi
• 20 dkg reszelt sajt
• Pizza szósz, ketchup-l helyettesíthető.
Elkészités:
Az élesztőt kevés cukros vizbe felfuttatjuk, miután felfutott a többi hozzávalóval összegyúrjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket: A sonkát le reszeljük, utánna a sajt háromnegyedét( a többit majd a tetejére szorjuk).
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, (kb. 70cm hosszú és 30 cm szélesre nyújtottam, hogy ne legyen vastag a tészta) .
Megkenjük pizza szósszal, a reszelt sajtot, sonkát össze keverjük és egyenletesen rá szorjuk, majd feltekerjük és egy éles késsel 2 ujjnyi szeletekre, vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük felvert tojás sárgával, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, egymástól kicsit távolabb rakjuk, fél órát pihentetjük majd 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra, sütjük.
Másnap is nagyon puha. Iskolába, munkahelyre, tizórainak nagyon jó. Jó étvágyat hozzá! 🙂