• 5 tojásfehérje
• 13 dkg vaj
• 10 dkg kristálycukor
• 13 dkg finomliszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 evőkanál frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A sütőt előmelegítsük 170 fokra.A vajat olvasszuk meg, majd hagyjuk hűlni.A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrot és szép simává verjük.
A sütőporral elkevert lisztet is fokozatosan hozzászitáljuk, összekeverjük. Végül hozzáadjuk a folyékony vajat és a citromlevet is, és simára keverjük a tésztát.
Sütőpappiros formába vagy őzgerincformába is süthetjük. Kivajazzuk/lisztezzük a formát, egyenletesen belesimítjuk a tésztát, és 180 fokon alul felül sütéssel, kb. 25 percig sütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, hagyományos sütőben valószínű több ideig kell sütni, ezért végezzünk tűpróbát)
Tehetünk bele tejben áztatott mazsolát ,vagy apróra vágott csokoládét ,vagy egy marék kókuszreszeléket- úgy még finomabb és szaftosabb. Jó étvágyat hozzá!