Diós almás sütemény

Hozzávalók:

• 1 tojás
• 170 gr cukor
• 100 gr darált dió
• 300 gr alma
• 150 gr liszt
• 1 dl olaj
• 1 cs. vaniliás cukor
• 1 cs.  sütőpor

Tetejére:

• 100 g étcsoki
• 1 nagy kanál margarin

Elkészités:

   Tojást a cukorral  kézi habverővel  habosra kavarjuk, hozzá adjuk az olajat,és bele reszeljük az almát. 

   Külön összevegyitjük  egy tálba,a darált diót a lisztet,sütőport, vaniliás cukrot,majd hozzá keverjük a tojásos ,almás masszához. 

   Jól összekeverjük,sütőpappiros tepsibe öntjük, elsimitjuk,és 180 fokon,30 perc alatt készre sütjük. 20×30  a tepsi mérete.

   Mikor kihül,felolvasztjuk a csokit mikróba a margarinnal együtt ,majd rá öntjük a sütemény tetejére,elsimitjuk,és 15 perc  mulva szeletelhető. 

   Nagyon finom egyszerű sütemény. Kevés darált mogyoróval diszítettem. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap