Hozzávalók:
• 1 tojás
• 170 gr cukor
• 100 gr darált dió
• 300 gr alma
• 150 gr liszt
• 1 dl olaj
• 1 cs. vaniliás cukor
• 1 cs. sütőpor
Tetejére:
• 100 g étcsoki
• 1 nagy kanál margarin
Elkészités:
Tojást a cukorral kézi habverővel habosra kavarjuk, hozzá adjuk az olajat,és bele reszeljük az almát.
Külön összevegyitjük egy tálba,a darált diót a lisztet,sütőport, vaniliás cukrot,majd hozzá keverjük a tojásos ,almás masszához.
Jól összekeverjük,sütőpappiros tepsibe öntjük, elsimitjuk,és 180 fokon,30 perc alatt készre sütjük. 20×30 a tepsi mérete.
Mikor kihül,felolvasztjuk a csokit mikróba a margarinnal együtt ,majd rá öntjük a sütemény tetejére,elsimitjuk,és 15 perc mulva szeletelhető.
Nagyon finom egyszerű sütemény. Kevés darált mogyoróval diszítettem. Jó étvágyat hozzá!