Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemell
• 2 drb tojás
• 2 evőkanál finomliszt
• 1 evőkanál kukoricakeményítő
• 2 evőkanál tejföl
• 10 dkg reszelt sajt
• 3 evőkanál zsemlemorzsa
• Só,bors,fokhagymapor ízlés szerint
• Kis kanál szárított zöld petrezselyem, vagy friss petrezselyem
• Olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet kicsi kockára vágjuk,fűszerezzük,hozzá adjuk a tojásokat ,tejfölet,lisztet,keményitőt,reszelt sajtot,petrezselymet,jól össze keverjük és hagyjuk állni fél órát.
Utánna megszorjuk zsemlemorzsával ujra össze keverjük, majd egy serpenyőbe, forró olajba bele kanalazzuk,picitt szét nyomjuk, tettszés szerinti nagyságra,ki milyen nagy , vagy kicsi szeletet akar sütni,és lassú tűzön , mindkét oldalát meg sütjük.
Lehet hidegen,vagy melegen fogyasztani, akár körettel,vagy szósszal. Ebédre , vacsorára vagy reggelire,tízóraira. Akinek már unalmas a rántott hús, ime egy új recept ami gyorsan el készíthető!
Én 12 szeletet sütöttem,ebből az adagból,finom puha,omlós!Jó étvágyat hozzá!🙂
Egyszerű és nagyszerű étel kevés hozzávalóbol,ami gyorsan el készíthető!