Hozzávalók:
• 1 közepes hagyma
• 2 drb sárgarépa
• 2 drb karalábé
• 1 drb krumpli
• 3 kanál olaj
• Só, bors, vegeta, ízlés szerint
• 3-4 kanál tejföl
Vajgaluska:
• 1 tojás
• 1 nagy kanál olvasztott vaj
• Liszt
Elkészítés:
Megtisztítjuk a zöldségeket, tettszés szerint felvágjuk, kockázzuk, vagy karikázzuk. A hagymát és sárgarépát meg dinszteljük, hozzá adjuk a karalábét, a felkockázott krumplit, összekeverjük,fűszerezzük, só, bors , vegeta, majd felöntjük 3-4 l vizzel.
Amig fő, elkészítjük a vajgaluskát. Egy tányérba, bele törjük a tojást, hozzá adjuk az olvasztott vajat, sózzuk,és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska tészta legyen. (Ne legyen nagyon kemény).
Mikor megfőttek a zöldségek, kicsi kanállal bele kanalazzuk a forró levesbe a galuskát. 2-3 percet kell még főjön, addig egy kanál lisztből és tejfölből habarást készítünk,hozzá adjuk a leveshez, amint ujra főni kezd, le is lehet venni kályháról, és tálalható.
Aki szereti , még adhat hozzá tejfölet.
Jó étvágyat hozzá!