Hozzávalók:
• 6 szelet fehér karaj( sertés)
• 2 tojás
• 4 kanál finomliszt
• zsemlemorzsa
• só,bors
Olaj a sütéshez
A hús szeleteket kloffoljuk,be fűszerezzük,hagyjuk állni fél órát utánna sütjük. Azért dupla tojásos ,mert 2x forgatjuk tojásba. Finom szaftos még másnap is,nincs ki száradva.
Panír:
liszt,tojás,zsemlemorzsa,majd ujra vissza tojásba,és ezután a forró olajba. Kisebb lángon sütjük,hogy tudjon át sülni a hús!
Rizibizi:
Hozzávalók:
• 2 ek étolaj
• 200 gr rizs
• 4 dl meleg víz
• 1 ek só, ízlés szerint
• 1 doboz konzerv borsó
• 1 kisebb doboz konzerv kukorica
Kb. arányokat irtam csak !
Elkészítés:
Az olajon fehéredésig keverjük a rizst, utána öntsük fel vízzel, tegyük bele a sót, 1-2 percig hagyjuk főni utána vegyük le a lángot és fedő alatt többszöri kevergetés mellett, főzzük meg. Ha kell akkor még egy kis vizzel öntsük fel.
Mikor kész van,hozzá adjuk a borsót meg a kukoricát,és összekeverjük. Lehet fagyasztott zöldséget is hozzá adni,viszont akkor hozzá kell adni a zöldséget a rizshez az elején ,hogy együtt készüljön. Savanyú uborkával is fogyaszthatjuk,vagy friss zöldség salátával,de csalamádéval is finom!Jó étvágyat hozzá!🙂