Baconos csirkealagút

Hozzávalók:

• 1 kisebb csirkemell
• 2 drb  felső csirkecomb ki csontolva
• 2 drb tojás
• 2 -3 gerezd fokhagyma
• 2 kanál liszt
• 1 dl tejföl
• 100 gr reszelt sajt
• Só,bors,ízlés szerint,
• 200 gr bacon

Elkészités:

   A baconos csirke elkészítéséhez az őzgerincformát kibéleljük alufóliával vagy sütőpapirral, majd a baconnel úgy, hogy kissé fedjék egymást a szeletek és túllógjanak a forma szélén.

   A tojásokat elkeverjük a tejföllel és a liszttel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. 

   Végül beleforgatjuk a megsózott, megborsozott és kockára vágott csirkemellet meg a csirkecombot. A combot botmixerrel picitt megdarálunk,és ugy keverjük hozzá. A masszát a formába öntjük, és ráhajtjuk a kilógó bacont. 

   180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd egy tepsibe borítjuk, és 5-10 percre visszatoljuk, megemeljük a hőmérsékletet 200 fokra, hogy a bacon is megpiruljon. Bármilyen köret jól illik hozzá.  Hidegen is nagyon finom,reggelire akár vacsorára. Jó étvágyat hozzá!🙂



Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap