Raguleves vajgaluskával

Hozzávalók:

 • 200 gr csirkemell filé
 • 2 drb csirke felsőcomb
 • 2  drb sárgarépa
 • 1drb petrezselyem 
 • 1/4 zeller
 • 1 hagyma
 • 2 gerezd fokhagyma
 • 1/2 üveg konzerv gomba
 • Só,bors,ízlés szerint
 • 2  kis kanál vegeta,vagy leveskocka
 • 1 dl tejföl
 • 1 kis kanál tárkony
 • Citromlé ízlés szerint

Vajgaluska:

• 1 tojás
• 1 kanál nagyon puha vaj
• 3 kanál liszt


Elkészítés:

   Csirkemellet meg a combot fel kockázzuk, 3 kanál olajon,fehéredésig piritjuk,hagymát is apró kockára vágjuk,rá dobjuk a húsra ès együtt még piritjuk.

    Megtisztitjuk a zőldségeket ,tettszés szerint fel vágjuk majd bele rakjuk a húshoz ,azt is kicsitt piritjuk,utánna fel öntjük vizzel,és megfűszerezzük.Addig főzzük mig majdnem kész lessz,ekkor hozzá adjuk a gombát.

Tudom,zöld borsóval igazi a raguleves,de ki próbáltam nélküle ,mivel olvastam egy oldalon,hogy borsó nélkül is jó,és valóban  igy is nagyon finom! 


    El készítjük a vajgaluskát ,majd  mikor minden megfőtt bele szaggatjuk a levesbe, néhány percig még főzzük. Tejfölet kis tányérba kanalazzuk,adunk hozzá a leves levéből,el keverjük és hozzá öntjük a kész leveshez.


    Citromlével savanyitjuk ,megkóstoljuk, ha kell még fűszerezzük. Jó étvágyat hozzá!🙂

 

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap