Hozzávalók:
• 200 gr csirkemell filé
• 2 drb csirke felsőcomb
• 2 drb sárgarépa
• 1drb petrezselyem
• 1/4 zeller
• 1 hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1/2 üveg konzerv gomba
• Só,bors,ízlés szerint
• 2 kis kanál vegeta,vagy leveskocka
• 1 dl tejföl
• 1 kis kanál tárkony
• Citromlé ízlés szerint
Vajgaluska:
• 1 tojás
• 1 kanál nagyon puha vaj
• 3 kanál liszt
Elkészítés:
Csirkemellet meg a combot fel kockázzuk, 3 kanál olajon,fehéredésig piritjuk,hagymát is apró kockára vágjuk,rá dobjuk a húsra ès együtt még piritjuk.
Megtisztitjuk a zőldségeket ,tettszés szerint fel vágjuk majd bele rakjuk a húshoz ,azt is kicsitt piritjuk,utánna fel öntjük vizzel,és megfűszerezzük.Addig főzzük mig majdnem kész lessz,ekkor hozzá adjuk a gombát.
Tudom,zöld borsóval igazi a raguleves,de ki próbáltam nélküle ,mivel olvastam egy oldalon,hogy borsó nélkül is jó,és valóban igy is nagyon finom!
El készítjük a vajgaluskát ,majd mikor minden megfőtt bele szaggatjuk a levesbe, néhány percig még főzzük. Tejfölet kis tányérba kanalazzuk,adunk hozzá a leves levéből,el keverjük és hozzá öntjük a kész leveshez.
Citromlével savanyitjuk ,megkóstoljuk, ha kell még fűszerezzük. Jó étvágyat hozzá!🙂