Répatorta

 Elkészités:

A tésztához

• 30 dkg  finomliszt

• 3 db tojás

• 30 dkg sárgarépa(reszelt)

• 1.5 dl  olaj

• 20 dkg porcukor

• 1 csomag vaníliás cukor

• fahéj ízlés szerint (vagy reszelt citromhéj)

• 1 narancs reszelt héja és leve

• 1 csomag sütőpor

A mázhoz

• 3 evőkanál  porcukor

• 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

   A cukrot kikavarjuk a tojásokkal és az olajjal.Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan lassú mozdulatokkal összekavarjuk.

   Kis fahéjjal ,narancs levével,reszelt héjával  ízesítjük. Ezt nem szabad ki hagyni,mert ettől lessz finom zamatos a torta.

   Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük,180 fokon kb. 50 percig,alul felül sütés.

   A máz hozzávalóit méz sűrűségűre kavarjuk, és a kihűlt torta tetejét vékonyan bevonjuk vele.Én pici porcukorral is meg szórtam. Tettszés szerint diszitjük

    Isteni finom,puha zamatos,nem túl édes, érdemes ki próbálni mert nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!🙂



Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap