Elkészités:
A tésztához
• 30 dkg finomliszt
• 3 db tojás
• 30 dkg sárgarépa(reszelt)
• 1.5 dl olaj
• 20 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• fahéj ízlés szerint (vagy reszelt citromhéj)
• 1 narancs reszelt héja és leve
• 1 csomag sütőpor
A mázhoz
• 3 evőkanál porcukor
• 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A cukrot kikavarjuk a tojásokkal és az olajjal.Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan lassú mozdulatokkal összekavarjuk.
Kis fahéjjal ,narancs levével,reszelt héjával ízesítjük. Ezt nem szabad ki hagyni,mert ettől lessz finom zamatos a torta.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük,180 fokon kb. 50 percig,alul felül sütés.
A máz hozzávalóit méz sűrűségűre kavarjuk, és a kihűlt torta tetejét vékonyan bevonjuk vele.Én pici porcukorral is meg szórtam. Tettszés szerint diszitjük
Isteni finom,puha zamatos,nem túl édes, érdemes ki próbálni mert nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!🙂