Gulyás leves

Hozzávalók:

• 50 dkg krumpli

• 40 dkg disznó comb

• 2 sárgarépa

• 2 fej hagyma

• 1 paprika(fél is elèg)

• 1 paradicsom

• fél zellergumó

• 1drb babéllevél

• 1 teáskanál örölt  kömény

• só

• bors

• Olaj

• pirospaprika

• csipetke

Elkészítés:


   A megtisztított, apróra vágott hagymát olajba üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a pirospaprikát, de arra ügyeljünk hogy ne égjen meg. Rakjuk bele a megmosott,  kockákra vágott húst, és fehéredésig keverjük.  

   Hozzá öntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, és mehet bele a felszelt paradicsom meg a paprika is.Kis lángon addig főzzük a húst, amíg a közepesen puha nem lesz. 

   Ekkor rakjuk  bele a karikákra vágott répát, a zellert, a babérlevelet, a köményt, só és bors ízlés szerint és fel  öntjük vizzel..Aki szereti a csípős paprikát még pikánsabbá teheti.  

   Amikor már a zöldség is majdnem puha, bele rakjuk a kockákra vágott krumplit, és készre főzzük. Tálalás előtt tíz perccel kis kanállal bele szaggatjuk a csipetkét. Majd hagyjuk 3-4 percet főni és kész is a finom gulyásleves!😊

Csipetke:


1 tojás, pici só, 2 -3 kanál liszt, kevés viz. Ne legyen túl kemény.


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap