• 50 dkg krumpli
• 40 dkg disznó comb
• 2 sárgarépa
• 2 fej hagyma
• 1 paprika(fél is elèg)
• 1 paradicsom
• fél zellergumó
• 1drb babéllevél
• 1 teáskanál örölt kömény
• só
• bors
• Olaj
• pirospaprika
• csipetke
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott hagymát olajba üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a pirospaprikát, de arra ügyeljünk hogy ne égjen meg. Rakjuk bele a megmosott, kockákra vágott húst, és fehéredésig keverjük.
Hozzá öntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, és mehet bele a felszelt paradicsom meg a paprika is.Kis lángon addig főzzük a húst, amíg a közepesen puha nem lesz.
Ekkor rakjuk bele a karikákra vágott répát, a zellert, a babérlevelet, a köményt, só és bors ízlés szerint és fel öntjük vizzel..Aki szereti a csípős paprikát még pikánsabbá teheti.
Amikor már a zöldség is majdnem puha, bele rakjuk a kockákra vágott krumplit, és készre főzzük. Tálalás előtt tíz perccel kis kanállal bele szaggatjuk a csipetkét. Majd hagyjuk 3-4 percet főni és kész is a finom gulyásleves!😊