A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dl tej
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
2 db tojássárga
A töltelékhez:
8 dl sárgabaracklekvár
30 dkg dió
30 dkg cukor
A tetejére:
100 g csokolàdè
1 nagy kanàl vaj vagy margarin
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe egy csipet cukorral, és pár percre tegyük félre.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót, és morzsoljuk el benne a margarint. Adjuk hozzá a tojást is, majd a tejben felfuttatott élesztőt, és gyúrjuk összeálló, ruganyos résztává.
Osszuk négy egyenlő részre, és lisztezett felületen nyújtsunk mindegyikből szabályos téglalapformákat, akkorákat, amekkora a tepsink.
Helyezzük az első lapot egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg a lekvár harmadával, majd szórjuk rá a cukorral elkevert darált dió szintén egyharmadát.
Jöhet sorban a második és a harmadik lap, és ezekre is rétegezzünk lekvárt és cukros diót.
A negyedik lapot is simítsuk az előzőkre, és egy villával alaposan szurkáljuk meg. Ezzel a módszerrel nem púposodik fel a tészta sütés közben.
A sütit pihentessük meleg helyen egy órát, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük aranybarnára.
Hagyjuk ki hűlni.A csokit felolvasztjuk a margarinnal vagy vajjal ès rögtön kanalazzuk a zserbó tetejére, és simítsuk el rajta.