Narancsos kuglóf

300 g liszt

Vaj 170 g

Cukor 190 g

1 csomag vaniliàs cukor

Pici só

1 csomag sütőpor

Tojàs 4 drb

Friss narancslè 165 ml

2 narancs reszelt héja

Tej 70 ml


Elkèszitès:

A vaj habosítása, azaz a cukorral és a vaníliás cukorral való elkeveréseA tojások hozzádolgozása egyesével.A narancshéj és a folyadékok hozzádolgozása apránként adagolva .A liszt, a sütőpor és a só elkeverése, majd részletekben a nedves összetevőkhöz dolgozása.  kb. 24cm átmérőjű kuglóf forma  szüksèges,zsiradékkal be kenjük,lisztezzük, majd a tésztàt beletöltjük.

Sütés: 170C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 45 percig sütni. A sütési idő a sütők eltérő teljesítményétől függően természetesen pár perccel lehet ettől eltérő, de a sütőforma anyaga is javában befolyásolhatja a sütés időtartamát. Közvetlen a sütés után fordítsuk meg és a formával fölötte helyezzük le pl. egy vágódeszkára.Hagyjuk 10 percet hűlni,emeljük le a formát róla, majd hűtsük ki teljesen
Dekoráljuk olvasztott csokoládéval, tört pisztáciával, vagy bármi egyébbel ízlés szerint. Èn mogyoróval diszitettem,igy is finom🙂


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap