300 g liszt
Vaj 170 g
Cukor 190 g
1 csomag vaniliàs cukor
Pici só
1 csomag sütőpor
Tojàs 4 drb
Friss narancslè 165 ml
2 narancs reszelt héja
Tej 70 ml
Elkèszitès:
A vaj habosítása, azaz a cukorral és a vaníliás cukorral való elkeveréseA tojások hozzádolgozása egyesével.A narancshéj és a folyadékok hozzádolgozása apránként adagolva .A liszt, a sütőpor és a só elkeverése, majd részletekben a nedves összetevőkhöz dolgozása. kb. 24cm átmérőjű kuglóf forma szüksèges,zsiradékkal be kenjük,lisztezzük, majd a tésztàt beletöltjük.
Sütés: 170C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 45 percig sütni. A sütési idő a sütők eltérő teljesítményétől függően természetesen pár perccel lehet ettől eltérő, de a sütőforma anyaga is javában befolyásolhatja a sütés időtartamát. Közvetlen a sütés után fordítsuk meg és a formával fölötte helyezzük le pl. egy vágódeszkára.Hagyjuk 10 percet hűlni,emeljük le a formát róla, majd hűtsük ki teljesen
Dekoráljuk olvasztott csokoládéval, tört pisztáciával, vagy bármi egyébbel ízlés szerint. Èn mogyoróval diszitettem,igy is finom🙂