Ebböl a tészta mennyiségből, 6 kisebb rúd bejgli lessz. 3 mákos, 3 diós.
Tészta hozzávalók:
90 dkg liszt
3 dl hideg tej
3 drb tojàssàrgája
26 dkg vaj
9 dkg disznózsir
7 dkg porcukor
2 dkg friss élesztő
Egy csipet só
Cukor szirup,a tőltelék forázáshoz.
35 dkg cukor vagy izlès szerint ki mennyire èdesen szereti)
3 dl viz
Diós töltelêk:
40 dkg darált dió
7 dkg darált keksz
1 narancs reszelt héja
Mazsola
Kevés fahéj
Mákos töltelék:
42 dkg darált mák
7 dkg darált keksz
1 citrom reszelt héja
Kevés fahéj
Lekenêshez,1 tojás
Elkészítés:
A tejet a tojás sárgával és az élesztővel el keverjük. A lisztet az átszitàlt porcukorral,zsírral,vajjal,sóval morzsoljuk el. Adjuk hozzá a folyadékot és gyurjunk sima tésztát. Mérjük le,osszuk 6 részre,csomaguljuk folpackba,és tegyük a hütőbe pihenni fêl órára. Készítsük el a forazott töltelékeket,osszuk hat részre. 3 dió, 3 mákos,és hütsük le. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 20x28 cm nagyságura,majd kenjük rá a tölteléket. Kél oldalát behajtjuk majd fel tekerjük. Sorba rakjuk tepsibe,le kenjük a felvert tojással és be rakjuk a hütőbe amíg meg szárad rajta a tojás. Majd újra le kenjük és meleg helyen 15-20 percet hagyjuk amíg újra rá szárad a tojás. Meg szurkaljuk a tetejét meg az oldalàt hogy ne repedjenek ki, és mehet is az előmelegített sütőbe. 180 fokon 40- 45 percet kell sütni.