Bejgli

Ebböl a tészta mennyiségből, 6 kisebb rúd bejgli lessz. 3 mákos, 3 diós.

Tészta hozzávalók:


90 dkg liszt


3 dl hideg tej


3 drb tojàssàrgája


26 dkg vaj


9 dkg disznózsir


7 dkg porcukor


2 dkg friss élesztő


Egy csipet só

Cukor szirup,a tőltelék forázáshoz.


35 dkg cukor vagy izlès szerint ki mennyire èdesen szereti)


3 dl viz

Diós töltelêk:


40 dkg darált dió


7 dkg darált keksz


1 narancs reszelt héja

Mazsola

Kevés fahéj

Mákos töltelék:


42 dkg darált mák


7 dkg darált keksz


1 citrom reszelt héja


Kevés fahéj

Lekenêshez,1 tojás

Elkészítés:


A tejet a tojás sárgával és az élesztővel el keverjük. A lisztet az átszitàlt porcukorral,zsírral,vajjal,sóval morzsoljuk el. Adjuk hozzá a folyadékot és gyurjunk sima tésztát. Mérjük le,osszuk 6 részre,csomaguljuk folpackba,és tegyük a hütőbe pihenni fêl órára. Készítsük el a forazott töltelékeket,osszuk hat részre. 3 dió, 3 mákos,és hütsük le. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 20x28 cm nagyságura,majd kenjük rá a tölteléket. Kél oldalát behajtjuk majd fel tekerjük. Sorba rakjuk tepsibe,le kenjük a felvert tojással és be rakjuk a hütőbe amíg meg szárad rajta a tojás. Majd újra le kenjük és meleg helyen 15-20 percet hagyjuk amíg újra rá szárad a tojás. Meg szurkaljuk a tetejét meg az oldalàt hogy ne repedjenek ki, és mehet is az előmelegített sütőbe. 180 fokon 40- 45 percet kell sütni.

 

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap