Tejszínes piskótarolád

Piskótához:

5 db tojás

5 ek cukor

5ek liszt

1 csipet só
1/2 csomag sütőpor


A krémhez:

40 g tejszínes pudingpor

3 dl tej

3 ek cukor

1 tk. vanília aroma

3 dl cukrozott habtejszín

Kb. 5 dkg csokoládé


Elkèszitès

Előkészítjük a krém hozzávalóit. A tejben elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.Amíg a puding hűl, addig a piskótát elkészítjük. Előkészítjük a hozzávalókat. A tojásokat a cukorral, sóval fehéredésig kb. 6 percig jó habosra verjük,..majd óvatosan hozzákeverjük az átszitált lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített, 180 C fokos sütőben, kb. 15 - 18 perc alatt megsütjük.(tepsi mèrete 30×38)Ha a piskóta megsült porcukorral meghintett, tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és a ruhával együtt feltekerjük, majd teljesen kihűtjük.A  krémhez a tejszínt habá verjük, majd apránként adagolva fellazítjuk vele a kihűlt pudingot.A csokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tejszínes krémhez keverjük.A kihűlt piskótát kitekerjük, és  megkenjük a krém 2/3-val, majd feltekerjük, a  maradék krémmel bekenjük a tészta külsejét is.Ha szeretnénk, díszíthetjük kedvünk szerint. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük, utána szeletelhető.


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap