Kelesztés nélküli kifli

Hozzávalók:
Tészta:

• 40 dkg finomliszt
• 1 tojàs
• 2 dl tej
• 2 dkg friss élesztő
• 5 dkg olvasztott vaj
• 1 tk cukor
• 1 tk só

A tetejére:


• 1 felvert tojás

A sós kifli lekenéséhez:
• 4 dkg puha vaj
• só ízlés szerint

A mákos kiflihez:
• 8 dkg darált mák
• cukor ízlés szerint
• 1 kicsi citrom reszelt héja
kicsi tej az összeállításhoz

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttattam és a többi alapanyaggal összekevertem, majd szép simára dagasztottam.

Két cipót formázunk belőle.

Kör alakúra kinyújtom, a sósat puha vajjal lekentem, majd egy kis sóval megszórtam. 8 cikkre vágtam és a szélesebb felétől indulva feltekertem.

A sütőpapírral  tepsire sorakoztattam. Felvert tojással lekentem és szezámmaggal meghintettem.

A másik cipót is kinyújtottam, majd 8 cikkre vágtam. A töltelék hozzávalóit összekevertem.

A cikkek széles felére tettem a mákos tölteléket, majd feltekertem. Sütőpapírra tettem és tojással lekentem.

Előmelegitett sütőbe , 190 fokra bekapcsolva szép pirosra sütöttem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap