Hozzávalók:
Tészta:
• 40 dkg finomliszt
• 1 tojàs
• 2 dl tej
• 2 dkg friss élesztő
• 5 dkg olvasztott vaj
• 1 tk cukor
• 1 tk só
A tetejére:
• 1 felvert tojás
A sós kifli lekenéséhez:
• 4 dkg puha vaj
• só ízlés szerint
A mákos kiflihez:
• 8 dkg darált mák
• cukor ízlés szerint
• 1 kicsi citrom reszelt héja
kicsi tej az összeállításhoz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttattam és a többi alapanyaggal összekevertem, majd szép simára dagasztottam.
Két cipót formázunk belőle.
Kör alakúra kinyújtom, a sósat puha vajjal lekentem, majd egy kis sóval megszórtam. 8 cikkre vágtam és a szélesebb felétől indulva feltekertem.
A sütőpapírral tepsire sorakoztattam. Felvert tojással lekentem és szezámmaggal meghintettem.
A másik cipót is kinyújtottam, majd 8 cikkre vágtam. A töltelék hozzávalóit összekevertem.
A cikkek széles felére tettem a mákos tölteléket, majd feltekertem. Sütőpapírra tettem és tojással lekentem.
Előmelegitett sütőbe , 190 fokra bekapcsolva szép pirosra sütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!