Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 g élesztő
2,5-3 dl tej
2 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
5 dkg langyos vaj
1 citrom reszelt héja
1 kis kanál só
Elkèszitès:
1 dl langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a citrom reszelt héját, sót, a két tojássárgáját a felfutott élesztős tejet és a maradék tejben felolvasztott cukrot. Összedolgozzuk, mikor jól összeállt, hozzátesszük a langyos vajat és addig dagasztjuk, amíg szép sima felületű kéztől elváló tésztát kapunk. Ha úgy látjuk, hogy lágyabb a tészta tegyünk hozzá még egy két kanál lisztet. Megszórjuk kevés liszttel, és letakarva kétszeresére kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, enyhén felgyúrjuk, és három részre osztjuk. Egyenként kisodorjuk, majd, mint a hajfonatot összefonjuk.
Egy előkészített, zsírral kikent formába helyezzük, felvert tojással lekenjük, és hagyjuk kelni, amíg láthatóan megemelkedik.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig szép arany barnára megsütjük.