Túró krémes sütemény

Tészta hozzávalók:


250 g liszt


20 g kakaópor


1 cs sütőpor


80 g porcukor


125 g vaj


1  tojás


3 -4 ek tej


Töltelék:


2 db tojássárgája


85 g porcukor


20 g kukoricakeményítő


300 g túró


3 db felvert tojásfehérje


Tetejére:


Olvasztott étcsokoládé


Elkészítés:
A tészta alapjához a lisztet, a sütőport és a porcukrot alaposan összekeverjuk.

Hozzáadjuk a tojássárgáját,  a vajat, a tejet (annyit hogy jó gyurható legyen),majd alaposan összegyúrjuk.

Két gombócra osztjuk a tésztát és hűtőben pihentetjük 1 órán át. A krémhez a tojásokat krémesre dolgozzuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a kukoricakeményítőt.

A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A tésztagombócokat tepsi méretűre nyújtjuk és egyet bele is fektetünk a tepsibe és rákenjük a krémet.

Ráborítjuk a másik tésztalapot és megszurkáljuk. Süssük 180°C-on 25 percig.

Süssük alufólia alatt 160°C-on még egy 10 percig.

Sütés után leöntjük olvasztott étcsokoládéval és pihentetjük egy éjszakát. Utánna lehet egy kis fehér csokival disziteni.Másnap szeleteljük, tálaljuk. Nagyon finom,nem túl édes,nekem ízlik. Jó étvágyat hozzá.🙂


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap