Tészta hozzávalók:
250 g liszt
20 g kakaópor
1 cs sütőpor
80 g porcukor
125 g vaj
1 tojás
3 -4 ek tej
Töltelék:
2 db tojássárgája
85 g porcukor
20 g kukoricakeményítő
300 g túró
3 db felvert tojásfehérje
Tetejére:
Olvasztott étcsokoládé
Elkészítés:
A tészta alapjához a lisztet, a sütőport és a porcukrot alaposan összekeverjuk.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat, a tejet (annyit hogy jó gyurható legyen),majd alaposan összegyúrjuk.
Két gombócra osztjuk a tésztát és hűtőben pihentetjük 1 órán át. A krémhez a tojásokat krémesre dolgozzuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a kukoricakeményítőt.
A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A tésztagombócokat tepsi méretűre nyújtjuk és egyet bele is fektetünk a tepsibe és rákenjük a krémet.
Ráborítjuk a másik tésztalapot és megszurkáljuk. Süssük 180°C-on 25 percig.
Süssük alufólia alatt 160°C-on még egy 10 percig.
Sütés után leöntjük olvasztott étcsokoládéval és pihentetjük egy éjszakát. Utánna lehet egy kis fehér csokival disziteni.Másnap szeleteljük, tálaljuk. Nagyon finom,nem túl édes,nekem ízlik. Jó étvágyat hozzá.🙂