Kati szelet


Hozzávalók:
A tésztához:

50 dkg liszt

15 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 cs. sütőpor

3 tojás sárgája

kb. 1 dl tej

A töltelékhez:

a tésztából sült egyik lap

tej (kb 80-100ml)

10 dkg margarin

10 dkg porcukor

2 ek. kakaópor 

3 ek. sárgabarack lekvár

2 cs. vaníliás cukor

rum vagy rumaroma

A kenéshez:

3-4 ek. sárgabarack lekvár

A tetejére:

3 tojás fehérje

25 dkg porcukor

reszelt csokoládé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, majd három egyforma részre osztjuk. Mindegyiket külön külön kinyújtjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb.10 perc alatt megsütjük.
A két legszebb lapot félretesszük, a harmadikat összetörjük/morzsoljuk és meglocsoljuk egy kevés tejjel, hogy jól megszívja magát.
A puha margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a kakaóport, majd összekeverjük az időközben megpuhult tésztamasszával. Rummal vagy rumaromával és a sárgabaracklekvárral ízestjük. (Ha túl lágynak találjuk a tölteléket, adjunk hozzá kevés darált kekszet vagy összetört babapiskótát.)
Az egyik egész lapot letesszük egy tepsi aljára, vékonyan megkenjük lekvárral majd rásimítjuk a tölteléket. A felső lap alsó felét szintén meglekvározzuk, majd a töltelékre fordítjuk és rányomkodjuk.( A töltelékhez is lehet keverni a lekvárt,majd úgy kenni a lapok közé)
A tojásfehérjét vízgőz felett kemény habbá verjük a porcukorral, majd a sütemény tetejére simítjuk , reszelt csokoládéval vagy kakaóval megszórjuk és egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a hab megdermedjen, a lapok megpuhuljanak és az ízek kellőképpen összeérjenek.
Másnap, szeletelve kínáljuk. Jò étvàgyat hozzà!🙂

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap