Sajtos rúdacska

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

20 dkg szobahőmérsékletű vaj 

(esetleg margarin vagy 18 dkg zsír)

1 tojássárgája

1 kiskanál  só 

2 dkg friss élesztő

 kb. 0,75 dl langyos tej (75 ml)

1 kávéskanál kristálycukor

A tetejére:

1 kisebb tojás felverve

kb. 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk 

A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, végül az élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztát. A tészta picikét legyen lágy, de ne ragadjon! (Az állagán liszt vagy tej hozzáadásával tudunk korrigálni.)

Kinyújtjuk fél cm vastag téglalap alakúra, melyet egy pizzavágóval vagy késsel felszeletelünk: 1 cm szélesre és 8-10 cm hosszúra. A tetejét lekenjük a felvert tojással és meghintjük   reszelt sajttal. 

A rudacskákat sütőpapíros vagy vajazott/lisztezett tepsire sorakoztatjuk és előmelegített  sütőben 220 fokon, 6-7 percig, aranybarnára sütjük. Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!🙂


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap