4 fő részére
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hagymást és a sárgarépát fölkockázzuk, megdinszteljük,egy kis kanál pirospaprikát teszünk hozzá, felkockázzuk a krumplit is, belerakjuk, és feltöltjük vízzel.
A füstölt húst felvágjuk apró csíkokra, azt is belerakjuk, majd együtt főzzük 45 percet.Sót, borsot, vegetát és tárkonyt teszünk bele, ízlés szerint. Amikor megfőtt a tojásból és lisztből galuskát (nokedlit) szaggatunk, és hozzáadjuk a leveshez. Végül hagyjuk még 5 percet főni, hogy az ízek összekeveredjenek. Hozzáadunk 2 kanál tejfölt, és tálalhatjuk is.(hús nélkül is elkészíthető 2 db füstölt leveskocka hozzáadásával)
A képen látható leves hús hozzáadása nélkül készült, de így is ízletes lett.
Hozzávalók:
- 2 szelet füstölt hús
- 1 fej hagyma
- 2 db murok (sárgarépa)
- 3 db krumpli
- 1 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- vegeta
- só
- bors
- pirospaprika
- tárkony
- 2 kanál tejföl (vagy tejszín)
Elkészítés:
A hagymást és a sárgarépát fölkockázzuk, megdinszteljük,egy kis kanál pirospaprikát teszünk hozzá, felkockázzuk a krumplit is, belerakjuk, és feltöltjük vízzel.
A füstölt húst felvágjuk apró csíkokra, azt is belerakjuk, majd együtt főzzük 45 percet.Sót, borsot, vegetát és tárkonyt teszünk bele, ízlés szerint. Amikor megfőtt a tojásból és lisztből galuskát (nokedlit) szaggatunk, és hozzáadjuk a leveshez. Végül hagyjuk még 5 percet főni, hogy az ízek összekeveredjenek. Hozzáadunk 2 kanál tejfölt, és tálalhatjuk is.(hús nélkül is elkészíthető 2 db füstölt leveskocka hozzáadásával)
A képen látható leves hús hozzáadása nélkül készült, de így is ízletes lett.