Tárkonyos leves

4 fő részére

Hozzávalók:


  • 2 szelet füstölt hús
  • 1 fej hagyma
  • 2 db murok (sárgarépa)
  • 3 db krumpli
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • vegeta
  • bors
  • pirospaprika
  • tárkony
  • 2 kanál tejföl (vagy tejszín)



Elkészítés:
  A hagymást és a sárgarépát fölkockázzuk, megdinszteljük,egy kis kanál pirospaprikát teszünk hozzá,  felkockázzuk a krumplit is, belerakjuk, és feltöltjük vízzel.
  A füstölt húst felvágjuk apró csíkokra, azt is belerakjuk, majd együtt főzzük 45 percet.Sót, borsot, vegetát és tárkonyt teszünk bele, ízlés szerint. Amikor megfőtt a tojásból és lisztből galuskát (nokedlit) szaggatunk, és hozzáadjuk a leveshez.  Végül hagyjuk még 5 percet főni, hogy az ízek összekeveredjenek. Hozzáadunk 2 kanál tejfölt, és tálalhatjuk is.(hús nélkül is elkészíthető 2 db füstölt leveskocka hozzáadásával)
  A képen látható leves hús hozzáadása nélkül készült, de így is ízletes lett.


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap