Kőttes palacsinta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • olaj a sütéshez
  • narancs/citrom reszelt héja (ízlés szerint, nem kötelező)


      Elkészítés:
        2 dl tejet megmelegítünk, elkeverünk benne 1 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
      Egy mélyebb tálba borítjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleszórjuk a sót, a vaníliás cukrot, a maradék 1 evőkanál cukrot végül a tejben felfutott élesztőt. A többi tejet is megmelegítjük, s apránként adjuk a tésztához, közben fakanállal vagy habverővel keverjük, hogy sima legyen a tészta. Jól kikeverjük. A palacsintánál sűrűbb, épp csak elterülős legyen a tészta. Letakarjuk, s 30-40 perc alatt megkelesztjük.   Ha megkelt, serpenyőben ujjnyi olajat melegítünk. Kanállal szaggatjuk bele a tésztát és mindkét felét pirosra sütjük. Tálalhatjuk lekvárral, fahéjas porcukorral, vagy mogyorókrémmel is.
        Jó étvágyat!


      Megjegyzés küldése

      Újabb Régebbi

      Kapcsolatfelvételi űrlap