Almás sütemény

Hozzávalók:


  • 500 g liszt
  • 150 g cukor
  • 250 g puha Rama margarin
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej vagy tejföl 

Töltelék:
150 g cukor
1.5 kg alma
Fahéj ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrúnk majd két részre osztjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Kinyújtjuk a tésztát, az egyiket belerakjuk a tepsibe, ezután a kicsavart almát elsimitjuk rajta, utána pedig rátesszük a tetejére a másik darab kinyújtott tésztánkat. Megszúrkáljuk villával a tetejét és megkenjük egy felvert tojással. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt kész is van.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap