Hozzávalók:
Tészta:
● 3 lapot sütünk
● 1 mákosat
● 1 kakaósat
● 1 diósat
Hozzávalók a 3 laphoz:
● 4,5 dl tejföl
● 3 db tojás
● 3 kávés kanál szódabikarbóna
● 15 kanál liszt
● 15 kanál cukor
● 5 kanál darált mák
● 5 kanál natúr kakaópor
● 5 kanál darált dió
Krém:
● 1 liter tej
● 8- 9 kanál búzadara,
● 2 csomag vaníliáscukor,
● 25 dkg vaj,
● 25 dkg porcukor,
Lapok elkészítése :
Tojást habosra keverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a tejfölt,lisztet,szódabikarbónát, és simára keverjük.
Elosszuk a tészta alapot 3 tálba. Egyikbe a mákot a mákos laphoz.Másodikba a kakaót a kakaós laphoz.Harmadikba a diót a diós laphoz.
Minden tésztát, külön- külön 25x35 cm-es sütőpapiros tepsibe,180 c°-os sütőben megsütjük.
Laponként 10 perc a sütési idő.
Krém :
A krémhez a tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük,majd félretesszük kihülni.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd mikor a tejbegríz kihűlt, a kettőt összekeverjük és 3 részre osztjuk, hogy minden lapra jusson. Ezután összeállítjuk a sütit.
A mákos lapot megkenjük krémmel. Rárakjuk a kakaós lapot, megkenjük krémmel. Végül a diós lapot is megkenjük krémmel, majd szórhatunk a tetejére darált diót, vagy csokiforgácsot.
Jó étvágyat 😊