Tészta:
• 55 dkg finomliszt
• 10 dkg méz
• 10 dkg zsír
• 20 dkg porcukor
• 2 drb tojás
• 1 kk fahéj
• 2 evőkanál kakaópor
• 1 kk szódabikarbóna
• 2 evőkanál tejföl
Krém:
• 40 dkg krémes túró
• 25 dkg mascarpone
• 10 dkg porcukor
• 1 narancs héja és leve
• 1 cs vaníliás cukor
• 1/2 üveg narancs vagy barack lekvár
Tetejére:
• 20 dkg fehércsokoládé
• 2-3 ek olaj
• 1 ek vaj
Elkészítése:
Tepsi méret, 24x 30
A tésztához a mézet, porcukrot és a zsírt összemelegítjük. Amikor a keverék már kihűlt, akkor hozzákeverjük a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk.
A tésztát 5 részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, végül kihűtjük.
A krémhez egy edénybe mérjük a túrót, mascarponét, cukrokat, narancs héját és a levét, majd jól kikeverjük az egészet.
Összeállítás:
Az egyik lapot egy tálcára tesszük, rákenjük a túrós krém felét és erre teszünk egy újabb lapot, egyenletesen megkenjük a lekvárral, majd egy újabb lapot teszünk rá.
Rákenjük a maradék krémet és befedjük az utolsó lappal. Lesúlyozzuk a sütit és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Másnap elkészítjük a mázat. A csokit, vajat és az olajat összeolvasztjuk, majd egyenletesen rásimítjuk a süteményre.
Az utolsó lapot késes aprítóba tesszük és morzsa állagúra daráljuk. Ezzel a kekszmorzsával megszórhatjuk a mázat. Jó étvágyat hozzá!