Hozzávalók:
40 dkg zöldbab
2 darab krumpli
2 darab sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 hagyma
só és bors ízlés szerint
1 ek pirospaprika
2 ek liszt
2 dcl tejföl
4 ek olaj
Elkészítés:
Fel kockàzzuk a hagymàt, a répákat karikázzuk fel, majd dinszteljük meg. Meg tisztitjuk a krumplit ,fel kockazzuk,ès a zöld babbal együtt hozzà rakjuk a hagymàhoz , rèpàhoz.Engedjünk rájuk annyi vizet, amennyi ellepi őket, fűszerezzük sóval és borssal, főzzük őket puhára (körülbelül 30-40 perc).Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd keverjük bele a lisztet, amikor világos zsemleszínt kap, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, 2-3 perc után a pirospaprikát is keverjük hozzá.(lisztes eresztèkkel is finom,nem feltètlen kell ràntàs) A levesből 2-3 merőkanállal merjünk a rántáshoz, keverjük csomómentesre, utána öntsük a levesre, keverjük el.Utoljára a tejfölt keverjük hozzá, forrástól számított 2-3 perc után el is készül a leves.