Zöldbab (paszuly) leves

Hozzávalók:

40 dkg zöldbab

2 darab krumpli

2 darab sárgarépa

1 gerezd fokhagyma

1 hagyma

só és bors ízlés szerint

1 ek pirospaprika

2 ek liszt

2 dcl tejföl

4 ek olaj

Elkészítés:

Fel kockàzzuk a hagymàt, a répákat karikázzuk fel, majd dinszteljük meg. Meg tisztitjuk a krumplit ,fel kockazzuk,ès a zöld babbal együtt hozzà rakjuk a hagymàhoz , rèpàhoz.Engedjünk rájuk annyi vizet, amennyi ellepi őket, fűszerezzük sóval és borssal, főzzük őket puhára (körülbelül 30-40 perc).Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd keverjük bele a lisztet, amikor világos zsemleszínt kap, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, 2-3 perc után a pirospaprikát is keverjük hozzá.(lisztes eresztèkkel is finom,nem feltètlen kell ràntàs) A levesből 2-3 merőkanállal merjünk a rántáshoz, keverjük csomómentesre, utána öntsük a levesre, keverjük el.Utoljára a tejfölt keverjük hozzá, forrástól számított 2-3 perc után el is készül a leves.


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap