Ekler fánk

Ekler Fánk

Hozzávalók a fánkhoz:

8 dkg vaj

1.5 dl víz

10 dkg finomliszt

4 db tojás

1 teáskanál cukor

1 csipet só

A töltelék hozzàvalói:

1 csomag vaníliás puding

300 ml tej

3 ek. cukor

1 tk. vanília aroma

2 dl habtejszín

1 csomag habfixáló


A tetejére

10 dkg csokolàdé

50 ml viz

1 dkg vaj


Elkészítés

A fánkhoz

A vajat egy vastag falú edénybe kockázzuk, hozzárakjuk a cukrot és a csipet sót. Ráöntjük a vizet, és kis lángon, néha megkavarva felforraljuk.Ha forr, hozzáöntjük a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Ez kb. 2 perc. Ha elvált az edénytől, és egybeáll a tészta, azonnal lehúzzuk a tűzről.Fogjuk a kézi habverőt, és beleütjük a tojásokat egyesével. Mielőtt a következőt beletennénk, mindig homogénné keverjük a tésztát az előző tojással.Ha kész, félretesszük hűlni öt percre.A tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát habzsákba töltjük, és egymástól pár centi távolságra kb. 10 centis csíkokat nyomunk ,vagy kisebb is lehet!Ha kész, állni hagyjuk kb. fél órát.A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük, 10 percig sütjük, majd 180 fokra mérsékeljük a hőfokot. Az ajtón keresztül lessük, mert 20 és 30 perc között elkészül, és aztán már csak ég.Az ajtót tilos közben nyitogatni, mert összeesik!

Ha kész, kivesszük, és recés késsel félbevágjuk őket. Amíg kicsit hűlnek, a csokit egy lábosba tördeljük, és a fél deci vízzel együtt gőz fölé állítjuk. Ha felolvadt, beletesszük a vajat, és azzal is elkeverjük. Mikroban is lehet melegiteni.A hideg tejszínt felverjük, ès hozzà adjuk a habfixàlot is.

A fánkok tetejét csokiba mártjuk, vagy zig-zag-ot rajzolunk a tetejère,vagy porcukorral meg szorjuk. A közepèbe pudingot,rà tejszinhabot nyomunk habzsák segítségével . A tetejüket rátesszük ès 1-2 óràt àllni hagyjuk utànna fogyasztható!




Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap