Meggyes piskóta


40 dkg meggy

30 dkg liszt

25 dkg cukor

4 tojás

1 csipet só

1 csomag sütőpor

1 dl olaj

1 dl tej


Elkészítés:

A meggyet ki magozzuk, meg mossuk  alaposan, ès le csepegtetjük.(én meggy kompotbol készitettem) A tojásokat ketté vàlasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot. A sárgákat habosra  keverjük a cukorral, hozzà adjuk az olajat, majd a tejjel felváltva a sütőporral elkevert lisztet. A masszába óvatosan, fakanállal bele forgatjuk  a tojásfehérjét is. El  kenjük egyenletesen a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben,majd tetejère rakjuk a meggyet. Előmelegitett sütőben, 180 fokon sütjük, nagyjából 25-30 perc.  Tepsi mèretet nem irtam,lehet nagyobb,lehet kisebb,ki milyen magasra szeretnè sütni. Jó ètvàgyat hozzà!🙂

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap