Hozzávalók
2 db tojás
2 ek méz
2 ek kakaópor
50 g vaj
200 g porcukor
1 kk szódabikarbóna
450 g liszt
100 ml tej
Töltelék:
1 l tej
3 ek liszt
40 g vaníliás pudingpor
150 g vaj
200 g porcukor
Tetejére:
Olvasztott étcsokoládé
Elkèszitès:
A tésztához a tojásokat a vajjal, a kakaóporral és a mézzel összemelegítjük.
A lisztet alaposan összekeverjük a porcukorral és szódabikarbónával, majd az összemelegített alapot is elkezdjük beledolgozni.Adunk hozzá 100 ml tejet és sima gombóccá gyúrjuk. Tepsiméretűre nyújtunk 3 db lapot belőle és 180°C-on 7-10 percig sütjük őket. A krémhez 1 liter tejet elkezdünk felmelegíteni, hozzáadjuk a pudingport és a lisztet. Sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.A vajat porcukorral krémesre dolgozzuk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingos alapot. A tésztalapokkal rétegezzük a süteményt és olvasztott étcsokoládéval bevonjuk. 4 óràt àllni hagyjuk,utànna szeletelhető! Nagyon finom,jó étvàgyat hozzà!🙂