Zsuzsa szelet

Hozzávalók

2 db tojás

2 ek méz

2 ek kakaópor

50 g vaj

200 g porcukor

1 kk szódabikarbóna

450 g liszt

100 ml tej

Töltelék:

1 l tej

3 ek liszt

40 g vaníliás pudingpor

150 g vaj

200 g porcukor

Tetejére:

Olvasztott étcsokoládé

Elkèszitès:

A tésztához a tojásokat a vajjal, a kakaóporral és a mézzel összemelegítjük.
A lisztet alaposan összekeverjük a porcukorral és szódabikarbónával, majd az összemelegített alapot is elkezdjük beledolgozni.Adunk hozzá 100 ml tejet és sima gombóccá gyúrjuk. Tepsiméretűre nyújtunk 3 db lapot belőle és 180°C-on 7-10 percig sütjük őket. A krémhez 1 liter tejet elkezdünk felmelegíteni, hozzáadjuk a pudingport és a lisztet. Sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.A vajat porcukorral krémesre dolgozzuk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingos alapot. A tésztalapokkal rétegezzük a süteményt és olvasztott étcsokoládéval bevonjuk. 4 óràt àllni hagyjuk,utànna szeletelhető! Nagyon finom,jó étvàgyat hozzà!🙂


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap