Hozzàvalók:
- 6 drb nagyobb burgonya
- 2 drb csirkemell
- Só,bors
- 1 nagy fej hagyma,
- 2 cikk fokhagyma
- Kevés olaj
- Sajt
- Tejföl
Elkészitèse:
Csirkemellet szeletekre vàgjuk,sóval borsal füszerezzük,majd fèlre rakjuk,amig elökészitjük a burgonyat és a hagymàt.
Meg hàmozzuk a burgonyàt,majd karikàra vàgjuk,a hagymàt is karikàra vàgjuk,fokhagymàt apróra . Mikor mindent elő készitettünk,(én tepsibe sütöttem de lehet tüzàlló üveg tàlba is késziteni) kevés olajat töltünk a tepsibe,(csak épp annyit hogy ne legyen szàraz),ezt elkenjük. Sorba rakjuk a burgonyàt,kevès olojat rakunk rà,azutàn a hagymàt a burgonya tetejére, csirkemellet, fokhagymàt,majd ujra egy sor burgonya. Ezt lehet duplàzni is attól függ hàny személynek kell sütni.Foliàzzuk a tetejèt és 45 percet készitjük elő melegitett sütőbe. Majd le vesszük a foliàt,tetejère tejfölet, meg sajtot reszelünk,és vissza rakjuk folia nélkül még 15 percet a sütőbe! Én csak sajtot reszeltem ,de igy is nagyon finom volt!