Tàrkonyos leves füstölt hússal

Hozzàvalók:

Füstölt hús
1 drb sàrgarépa
1 hagyma
2 krumpli
1 tojàs
5 kanàl liszt
2-3 kanàl tejföl
Só,bors,pirospaprika
1 kk szàritott tàrkony
Ecet izlès szerint

Elkèszitès:
Lehet füstölt csontból fözni lehet csak füstölt husival,én füstölt csülökkel kèszitettem. Annyit rakunk föni mennyire húsosan szeretjük vagy amennyi van,de mindenképp füstölt legyen,mert igy lessz nagyon finom! Na tehàt! Hagymàt kevès olajon megdinszteltem,hozzà adtam egy kis kanàl pirospaprikàt,füstölt csülökböl egy darabot felkozkàztam, majd beleraktam ès fel töltöttem vizzel(azèrt vàgtam föl mert gyorsabban megfő)Mikor majdnem kèsz van,hozzà adom a kockàra vàgott sargarèpat meg a krumplit,a tàrkonyt ès a füszereket,együtt fözöm amig kèsz lessz. A tojàsbol ès lisztböl galuska tèsztat készitek, bele szaggatom kanàllal,vagy csipetkèt készitek. Pici ecetet rakok bele,hogy savanykàs ize legyen. Néhàny percet mèg fözöm,aztàn hozzà lehet adni a tejfölet..  Ezt a levest többféle képpen lehet elkésziteni,én igy szeretem.🙂Probàljàtok ki nagyon finom! Jó ètvagyat hozzà🙂 

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap