Hozzávalók:
Glazúr:
Elkészítés:
A margarint összevegyítjük a lisztel az élesztőt elkeverjük a tejjel és egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A liszthez és a margarinhoz hozzáadjuk az élesztős tejet, cukrot, csipet sót, és tojást, kidolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát. Mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk. A legelső lapot beletesszük a tepsibe, rákenjük a lekvár felét és megszórjuk a porcukorral összekevert dió felével. Erre jön a következő tésztalap, majd ugyanígy a maradék lekvárral és porcukros dióval ezt is megszórjuk. 30 perc alatt elkészül, majd amikor kihűlt glazúrt készítünk a tetejére.
Glazúr:
A vajat felolvasztjuk majd belerakjuk a 10 dkg porcukrot, a kakaót és a két kanál forró vizet. Majd rákenjük a tészta tetejére és elsimítjuk.
Kész van a finom zserbó süteményünk!
- 35 dkg finom liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 0,5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 25 dkg darált dió
- 6 evőkanál porcukor
- 1 üveg sárgabarack lekvár
Glazúr:
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg vaj vagy margarin
- 3 evőkanál kakaó
- 1-2 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A margarint összevegyítjük a lisztel az élesztőt elkeverjük a tejjel és egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A liszthez és a margarinhoz hozzáadjuk az élesztős tejet, cukrot, csipet sót, és tojást, kidolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát. Mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk. A legelső lapot beletesszük a tepsibe, rákenjük a lekvár felét és megszórjuk a porcukorral összekevert dió felével. Erre jön a következő tésztalap, majd ugyanígy a maradék lekvárral és porcukros dióval ezt is megszórjuk. 30 perc alatt elkészül, majd amikor kihűlt glazúrt készítünk a tetejére.
Glazúr:
A vajat felolvasztjuk majd belerakjuk a 10 dkg porcukrot, a kakaót és a két kanál forró vizet. Majd rákenjük a tészta tetejére és elsimítjuk.
Kész van a finom zserbó süteményünk!