Zserbó

Hozzávalók:


  • 35 dkg finom liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 25 dkg darált dió
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 üveg sárgabarack lekvár


Glazúr:


  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1-2 evőkanál forró víz


Elkészítés:
  A margarint összevegyítjük a lisztel az élesztőt elkeverjük a tejjel és egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A liszthez és a margarinhoz hozzáadjuk az élesztős tejet, cukrot, csipet sót, és tojást, kidolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát. Mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk. A legelső lapot beletesszük a tepsibe, rákenjük a lekvár felét és megszórjuk a porcukorral összekevert dió felével.   Erre jön a következő tésztalap, majd ugyanígy a maradék lekvárral és porcukros dióval ezt is megszórjuk. 30 perc alatt elkészül, majd amikor kihűlt glazúrt készítünk a tetejére.

Glazúr:
  A vajat felolvasztjuk majd belerakjuk a 10 dkg porcukrot, a kakaót és a két kanál forró vizet. Majd rákenjük a tészta tetejére és elsimítjuk.

Kész van a finom zserbó süteményünk!


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap