A piskótához:
8 db tojàs
8 ek cukor
6 ek liszt
2ek kakaó
1csom sütőpor
A töltelék:
1üveg magozott meggy
40 g vaníliás pudingpor
2 ek cukor
rumaroma
5 dl tejszín
A díszítéshez:
meggyszemek
reszelt étcsoki
tejszínhab
A torta elkèszitèséhez, elsőként megsütjük a kakaós piskótát. Ehhez a cukor kivételével kimérjük és összekeverjük a száraz hozzávalókat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a cukorral habosra keverjük,majd hozzà keverjük az àtszitàlt lisztet ,kakaót ès sütôport. A fehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan adagolva, nehogy összetörjön, a piskótatésztához keverjük. Kivajazott, lisztezett 26 cm kerek tortaformába öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni
Közben a töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit bot mixerrel picitt össze törjük ès bele keverjük a pudingba . A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.
A kihűlt csokis piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét, és fél órára a hűtőbe tesszük.Fél óra múlva kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük. Nagyon finom! Jó ètvàgyat hozzà!🙂