Hozzávalók:
• 20 dkg virsli
• 1 kelkáposzta
• 2 drb krumpli
• 1 hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál liszt
• 2 dl tejföl
• 2 kanál zsir
• 1/2 kávéskanál örölt kömény
• 1 kis kanál majoránna
1 teáskanál pirospaprika
• Só,bors izlés szerint
• Zöld petrezselyem
Elkészités:
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, zsirba megdinszteljük,hozzá adjuk a pirospaprikát, jól össze keverjük, majd bele rakjuk a felkockázott krumplit.
Néhány percet dinszteljük, utánna füszerezzük, majd bele rakjuk a felvágott kelkáposztát, fel öntjük vizzel és hagyjuk főni.
Fel vágjuk a virslit, pici olajon megpiritjuk és azt is hozzá adjuk a leveshez. Mikor kész van,a lisztet a tejföllel össze keverjük,hozzá öntjük a leveshez, fözzük még 1-2 percet, megszorjuk zöld petrezselyemmel és kész is van.
Gyorsan elkészithető és nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!🙂