Hozzàvalók:
1 kg krumpli
35 dkg liszt
5 dkg vaj vagy margarin
1 tojàs
Só
Prèzli
1/5 kg szilva ha kicsik,ha nagyok akkor kevesebb kell
Cukor
Elkészités:
Krumplit megtisztjuk,sós vizbe megfőzzük,majd krumplitörövel apróra törjük,és megvàrjuk amig kihül. Majd hozza adjuk,a lisztet,tojàst,margarint mèg pici sót és összegyurjuk. Szilvàt felekbe vàgjuk,fahèjas cukrot rakunk a mag helyére ès a tèszta közepére helyezzük amit kinyujtottunk és kockàra vàgtunk. Majd összehajtogatjuk és gombócot formàlunk mindenikböl. Enyhén sós vizben kifözzük a gombócokat. Prézlit megpiritjuk kevès olajon,cukorral összevegyitjük izlés szerint. Mikor kèsz van a gombóc ki szedjük a vizből picit leöblitjük hideg vizzel,majd beleforgatjuk a piritott cukros prézliben. Aki szereti ,pici szilva lekvàrt is lehet rakni még a gombócok tetejère.Nagyon finom .🙂 Jó ètvàgyat hozzà!