Fekete-erdő torta

Hozzávalók:

  A piskótához:

• 8db tojàs

• 8ek cukor

• 6 ek finomliszt

• 2 ek kakaópor

• 1 csom sütőpor


  A töltelék:

• 1 üveg magozott meggy

• 4 dkg vaniliás pudingpor

• 2 ek cukor

• 1 kk rumaroma

• 5 dl tejszin


Elkèszités:

   A torta elkészítéséhez elsőként megsütjük a kakaós piskótát. Ehhez a cukor kivételével kimérjük és összekeverjük a száraz hozzávalókat. 

   A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a cukorral habosra keverjük.Hozzákeverjük a száraz hozzávalókhoz. A fehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan adagolva, nehogy összetörjön, a piskótatésztához keverjük. Kivajazott, lisztezett kerek tortaformába öntjük. (26 cm)170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

   Közben a töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit kicsitt össze daraboljuk kèssel,ès a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.

   A kihűlt csokis piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét, és fél órára a hűtőbe tesszük.
    Fél óra múlva kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. (Ezt a tortàt én csokipudingal vontam be.)meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap