Hozzávalók:
A torta elkészítéséhez elsőként megsütjük a kakaós piskótát. Ehhez a cukor kivételével kimérjük és összekeverjük a száraz hozzávalókat.
A piskótához:
• 8db tojàs
• 8ek cukor
• 6 ek finomliszt
• 2 ek kakaópor
• 1 csom sütőpor
A töltelék:
• 1 üveg magozott meggy
• 4 dkg vaniliás pudingpor
• 2 ek cukor
• 1 kk rumaroma
• 5 dl tejszin
Elkèszités:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a cukorral habosra keverjük.Hozzákeverjük a száraz hozzávalókhoz. A fehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan adagolva, nehogy összetörjön, a piskótatésztához keverjük. Kivajazott, lisztezett kerek tortaformába öntjük. (26 cm)170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben a töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit kicsitt össze daraboljuk kèssel,ès a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.
A kihűlt csokis piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét, és fél órára a hűtőbe tesszük.