Karfiol leves

Karfiol leleves

Hozzàvalók:

4 nagy db sàrgarépa

1 közepes fej karfiol

1 kis fej hagyma

4 ek olaj

2 púpozott ek finomliszt

Ételizesitő ízlés szerint (vagy só)

2 db leveskocka

10 dkg apró laska

bors ízlés szerint

1 kk piros paprika

petrezselyem ízlés szerint 

0.5 dl fözötejszin vagy tejföl

Elkészítés

Egy leveses fazékba teszünk 2 ekolajat és a hagymát, majd a sárgarépát. Kis ideig pároljuk. Majd felöntjük kb. 2 l vízzel, beletesszük a karfiolt, belemorzsoljuk a leveskockát és megfűszerezzük igény szerint.

Amikor már majdnem puhák a zöldségek, belefőzzük a laskàt (tésztát)

Világos rántást készítünk 2 ek olajból és a lisztből, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük egy kis vízzel.

Besűrítjük a levest és kicsit még főzzük. Megkóstoljuk és ha jó, rászórjuk a petrezselymet , tejfölet vagy tejszint lehet bele rakni,ki hogyan szereti!Jó étvàgyat hozzà!🙂



Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap