Karfiol leleves
Hozzàvalók:
4 nagy db sàrgarépa
1 közepes fej karfiol
1 kis fej hagyma
4 ek olaj
2 púpozott ek finomliszt
Ételizesitő ízlés szerint (vagy só)
2 db leveskocka
10 dkg apró laska
bors ízlés szerint
1 kk piros paprika
petrezselyem ízlés szerint
0.5 dl fözötejszin vagy tejföl
Elkészítés
Egy leveses fazékba teszünk 2 ekolajat és a hagymát, majd a sárgarépát. Kis ideig pároljuk. Majd felöntjük kb. 2 l vízzel, beletesszük a karfiolt, belemorzsoljuk a leveskockát és megfűszerezzük igény szerint.
Amikor már majdnem puhák a zöldségek, belefőzzük a laskàt (tésztát)
Világos rántást készítünk 2 ek olajból és a lisztből, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük egy kis vízzel.
Besűrítjük a levest és kicsit még főzzük. Megkóstoljuk és ha jó, rászórjuk a petrezselymet , tejfölet vagy tejszint lehet bele rakni,ki hogyan szereti!Jó étvàgyat hozzà!🙂